Pere González, abanderat de l’artesania 3.0

© MAITE MESTRE

© MAITE MESTRE

Pere González, abanderat de l’artesania 3.0

Compartir:

PERE GONZÁLEZ SABATÉ – ARTESANIA DIGITAL

 

Es defineix convençut com un artesà digital que ofereix solucions creatives als seus clients. Normalment són peces sobre fusta personalitzades. Ell mateix es fa les màquines amb les que acaba imprimint la peça, que prèviament ha dibuixat a l’ordinador. En l’àmbit professional ha estat sempre vinculat a la infografia i la realitat virtual. La vida i els seus hobbies l’han portat a dedicar-se a temps complet a l’artesania digital. Actualment no és una especialitat contemplada com a tal, però Pere està en contacte amb l’administració perquè ho sigui aviat.

 

“Utilitzo les noves tecnologies per expressar-me i creo sense cap limitació”

 

Pere González Sabaté, 58 anys  |  Naixement: Tarragona  | Viu a: Tortosa.

 

Artesania, solucions i 3D. Curiosa combinació!

Sí! Sóc un artesà que faig servir l’ordinador i les màquines com qualsevol artista o artesà les seves eines. Dibuixo digitalment allò que vull crear i amb màquines que jo mateix construeixo, imprimeixo la peça.

 

Què fas exactament?

Faig el que em demanen, tot el que puguis imaginar! – somriu. Ofereixo solucions a persones que volen coses concretes. L’avantatge de l’artesania digital és que em permet ensenyar-ho al client abans de fer la impressió. Són creacions úniques, reptes a demanda.

 

Posa’m algun exemple.

Faig des de plaques de carrer, noms, trofeus, elements personalitzats per a esdeveniments… a reparacions.

Reparacions?

Sí, reparo també. Qualsevol peça que se’t trenqui d’un objecte o màquina la puc crear de nou perquè la puguis substituir.

 

Vas rebre el premi al producte més innovador de l’última edició de la Fira Expoebre de Tortosa. Quina peça era?

El llibre de signatures per a bodes. Sobretot treballo per a comunions, bodes, aniversaris, jubilacions…

 

L’Artesania digital no figura com a especialitat oficial, què en penses?

De moment m’ubiquen com a artesà multidisciplinari. Insisteixo des de fa temps a l’administració perquè se’m reconegui com a artesà digital, que és el que sóc. Acabarà reconeixent-se, n’estic segur.

 

 

Artesania 3.0?

– Riu. Podem dir-ho així! Em considero un artesà digital. Convençut. He creat màquines perquè facin el que jo vull, hi ha molta creativitat aquí! Utilitzo les noves tecnologies per expressar-me i creo sense cap limitació. El que em demanen, vulgue o imagine…

Com és el procés que segueixes per fer una peça?

La màquina és l’últim pas. Hi ha moltes hores de treball en cada peça. Fresat en tres dimensions, pirogravat en làser… i abans faig el dibuix a l’ordinador! Després s’ha de polir i pintar a mà…

 

Treballes sol?

Amb la meva dona, Elena Bellaubí. Ella fa la part més creativa: pinta les peces, escull colors i formes, busca fires i m’anima a anar-hi – Somriu mentre la mira.

A quines fires et podem trobar?

A les fires d’artesania d’Ascó, la Sénia, el Mas de Barberans, Deltebre (fira nuvis)… Tot va començar quan vaig crear la figura d’un dragó en 3D i li vaig ensenyar a Manolo Serra, mestre artesà torner de La Sénia. Li va agradar i em va convidar a participar a la fira del seu poble, al 2015.

 

Veneu a les fires?

Poc, però és un aparador important. A una fira sobretot venem clauers personalitzats que faig allà mateix amb la màquina. Generem expectació. M’agraden les fires perquè sento que la gent gaudeix de veure com treballo.

 

A què et dedicaves abans?

Sóc tècnic informàtic, la infografia i realitat virtual és a lo que m’he dedicat tota la vida. Fins i tot he treballat en despatxos d’arquitectura, tinc mitja Tortosa dibuixada en 3D! – riu. Sempre m’ha agradat treballar en les mans, sóc manetes! Vols veure el taller? L’he muntat tot jo: electricitat, mobiliari, parets, fontaneria…

 

I tant!

L’aeromodelisme és una de les meves passions, també he estat molts anys vinculat al món dels drons. Hi ha un camp d’aviació pujant al Mas de Barberans on hi vaig sovint. De vegades ho parlem, vaig començar sent lo més menut i ara sóc lo més veterano…

 

I què et porta a crear Solucions 3D?

Els drons! I 40 anys dedicat al món digital creatiu.

 

Explica’m lo dels drons Pere.

Fa uns 3 anys quan l’administració es va posa dura amb el tema de la legalització: titulacions, permisos molt restrictius… vaig deixar-ho. De repent em vaig trobar amb una fresadora i una impressora digital parades i vaig decidir fer coses útils amb elles.

 

Per què treballes en fusta?

M’agrada la fusta, des de crio que la treballo. Mon tio em va regalar un ganivet i des de menut que tallava fusta amb ell per fer avions i barquets dins de botelles.

 

Vius de l’artesania?

Sí, ara per fi començo a viure-hi.

 

Què és el que et fa més feliç?

Treballar del que m’agrada i per a mi. Tenir una feina fixa i un sou fixe és molt bonic però parlar directament amb el client i adaptar la feina a la meva vida compensa molt.

 

 

 

Maite Mestre – ARTRA COOP

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.